2015. március 19., csütörtök

Bruce Willis már 60 éves


Bruce Willis
bal kézzel ír
Walter Bruce Willis néven született Németországban 1955. március 19-én. Az anyja német, az apja ott állomásozó amerikai katona. Ő a legidősebb a négy testvér közül. Mindannyian az USÁ-ban nőttek fel. 1972-ben a szüleik elváltak. Bruce akkoriban még dadogott, de mindez színjátszás közben elmúlt nála. Színészként a 80-as években vált ismertté egy sorozat révén, s alakításáért már komoly díjakat is kapott. A Die Hard filmek közül az első 1988-ban készült, ezekkel lett igazán sikeres. S akinek van tv-je bizonyára látta már őt valamely izgalmas vagy poénos filmben. Ezekben általában felsejlik, hogy Bruce Willis balkezes lehet. Így is van, s a fotói alapján bal kézzel az ún. tolótartással ír.
Willis a színészet mellett producerként is ténykedik. A zenélés is nagy szenvedélye. Énekel és szájharmonikán játszik. Még akár zenész is lehetett volna belőle, s néhány olyan filmje volt, ahol énekel, sőt lemezei is jelentek meg.
A Zsarulesen premierjén találkozott Demi Moore-ral 1987-ben s még abban az esztendőben összeházasodtak. Három lányuk született, de a hollywoodi álompár 2000-ben elvált. Willisre újra rátalált a boldogság, 2009-ben nősült újra, második házasságából két lánya született.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése