2015. január 30., péntek

Phil Collins bal kézzel ír


Phil Collins dedikál
1951. január 30-án született Londonban, s teljes neve Philip David Charles Collins. Ugyan csak 15 éves volt a Genesis megalakulásakor, de amikor a zenekar új dobost keresett, őt választották. 1970 augusztusától Collins dobolt a Genesisben (nem is akárhogyan), aztán öt évvel később, amikor az énekes távozott, valahogyan ez a szerep is ráhagyományozódott a nem éppen sztáralkatú muzsikusra. Slágeresebb dalok korszaka jött. Ám a Genesis az évezred végén gyakorlatilag beszüntette ténykedését, bár egy nagyobb turnéjuk még volt.
Phil Collins első szólóalbumát 1981-ben adta ki, 1986-tól pedig már filmzenéket is írt. S egyik dalával a Tarzan c. rajzfilmből Oscart-díjat nyert. És persze színészként is láthattuk több filmben. Közben nemcsak sikeres, de tehetős is lett.
Halláskárosodása és gerincproblémái miatt egyre fontolgatta a visszavonulást, amit 2011-ben tett hivatalossá. Persze mire ezt a döntést meghozta, már harmadik házassága is válással végződött. De, hogy fiaival lehessen, ezért ő is Svájcban él. Míg nagylánya, Lily már színésznőként bontogatja szárnyait Amerikában. Azért a rajongók bízhatnak abban, - hiszen nyilatkozatokkal okot is ad erre -  hogy Phil Collins visszatér még a színpadra. S talán, ahogyan 2005-ös búcsúturnéján, újra fellép hazánkban is.
Erről a fellépéséről készült videón első percében megtekinthetjük, ahogyan bal kézzel ír, mégpedig az ún. alultartással. Itt, a budapesti koncertjére készülődve, úgy írja le a magyar szöveget angol helyesírással, hogy a tollát tartó keze a sor alatt halad.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése