2015. január 7., szerda

Jeremy Renner balkezes


Jeremy Renner
tolótartással ír
Az amerikai színész Jeremy Lee Renner néven született Kaliforniában 1971. január 7-én. Felmenői révén német, angol, skót, svéd és ír vér csörgedezik ereiben.
Több hangszeren tanult játszani, és még karrierje kezdetén zenekarban is játszott. Pszichológiát és kriminológiát tanult, és első állása a rendőrség kötelékében volt, de a színészettel sem hagyott fel. 1995-ben a Töketlenek c. vígjátékban kapta első filmszerepét. Azóta jelen van a film világában. S most említsük csak azokat a filmeket, melyekkel színészi alakításáért Oscar-jelölést kapott: A bombák földjén (2008) és a Tolvajok városa (2010). Az Oscar-gálákra anyja társaságában érkezett, ugyanis nem sietett pár találni. Pedig tóbb szemrevaló hölgyet barátjának tudhat, például a szintén balkezes Scarlett Johanssont, akivel a Bosszúállokban (2012) játszott együtt.
Renner 40 éves volt, amikor a legkisebb testvére született. És 2013-ban apa lett, korábbi barátnőjétől kislánya született. Tavaly feleségül vette gyermeke anyját.
Színészként ismerjük, de rendezett már és néhány filmben énekelt is. De valójában hobbizenész. Szeret síelni is. Bő évtizede már ingatlanok felújításával is foglalkozik.
Jeremy Renner bal kézzel az ún. tolótartással ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése