2014. szeptember 23., kedd

Margaret Pellegrini is balkezes volt



Bár ő nem a balkezessége miatt lóg ki a sorból, hanem mert apró termetű. Így elmondható, hogy tényleg kis szerepe volt a ma kultikusnak számító filmben. A tavaly augusztusban elhunyt színésznő egyike volt az utolsó mumpicoknak, vagyis azoknak a kisembereknek, akik az Óz, a nagy varázsló című filmben mumpicot alakítottak.
Margaret Williams néven született 1923. szeptember 23-án. Még csak 15 éves volt, amikor bekerült a híres amerikai mozifilm szereplői közé. Két jelenetben játszott: egy ízben dirndli ruhában és virágcserép kalapban köszöntötte Dorothy-t (akit Judy Garland alakított), a másik alkalommal álomszuszék volt a 75 évvel ezelőtt (1939) bemutatott filmben. Néhány év múlva, 1943-ban egy normál magasságú férfihez ment feleségül, ekkor lett Pellegrini. Két gyermekük született, majd ahogyan teltek az évek unokáik és dédunokáik.
Margaret Pellegrini 1971-ben játszott még egy filmben, ám a nagyközönség számára ő mindörökké egy mumpic marad. Amíg egészsége engedte részt vett a túlélő mumpicok rendezvényein, akik már csillagot is kaptak Hollywoodban. Ilyenkor gyakran öltötte magára a kosztüméhez hasonló ruhát és a már-már védjegyévé lett virágcserép kalapot. Aláírást is szívesen adott az Óz-film fényképeire, mivel balkezes, természetesen bal kézzel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése