2014. szeptember 15., hétfő

Sophie Dahl bal kézzel ír


1977. szeptember 15-én született Londonban Sophie Holloway néven. Édesanyja Tessa Dahl, aki maga is író, és a leghíresebb felmenő, Roald Dahl író lánya. Hogy Sophie már családnevével is az anyai ághoz kötődik jobban az érthető, hiszen egy rövid kapcsolatból született. Az apja színész. Sophie Dahl felmenői között több színészt és írót is találunk. És innen is, onnan is vannak féltestvérei.
A Vogue egyik stylist-ja fedezte fel, és keresett modell lett. Igazán ismertté az YSL Opium parfümjének erotikával fűtött reklámfotója tette, amelyen csak némi ékszert és szandált viselt.
Ám Sophie nem elégedett meg ezzel, és írói hajlamainak is teret engedett. 2003-ban megjelent első könyve sikeres lett, kisregényét gyerekkori barátja illusztrálta. Néhány évvel később egy újabb történetet is megjelentettet. De nagyon úgy tűnik, hogy „Miss Dahl” a receptkönyvekre váltott. Dahl kisasszony 2010-ben lett asszony, feleségül ment Jamie Cullumhoz. Mivel a kölyökképű jazz-zongorista és énekes alacsonyabb is nála, ezért gyakran listázzák őket a furcsa párok sorában. 2011 márciusában született kislányuk a Lyra nevet kapta, tavaly márciusban még egy kislánnyal bővült a család.
Sophie Dahl az ún. horgas kéztartással ír és marokfogással tartja a tollat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése