2012. szeptember 26., szerda

César Rosas bal kézzel ír

Mexikóban született 58 évvel ezelőtt a mai születésnapos. César Rosas talán a legismertebb tagja az 1973-ban Los Angelesben alakult Los Lobos zenekarnak. „A Farkasok” nevű csapat 1987-ben futott be egy klasszikus rock and roll dal feldolgozásával. Azóta is alkotnak, gyűlnek slágereik és koncerteznek. Rosas a csapat egyik énekese és talán a legjellegzetesebb figurája. Szinte állandóan fekete napszemüvegében van, és a haja is még mindig fekete, a szakálla kezd csak őszülni. A színpadon általában a bal szélen áll, ám így is észre lehet venni, hogy „fordítva” tartja a gitárt. Ebből sejthetjük, hogy netán balkezes lehet, és ami a fontosabb nekünk itt: César Rosas bal kézzel ír.
Dalszerzőként is számon tartják. Eddig egy alkalommal, 1999-ben jelentkezett önálló albummal melynek címe: Soul Disguise (magyarul Lélek álruhában). Ám abban az esztendőben tragikus körülmények között vesztette el feleségét.
A Los Lobossal 2010-ben lépett fel Budapesten. Bizonyára akkor is felcsendült a La Bamba és a Desperado, meg a többi latinos és rockos slágerük is. És jövőre már négy évtizede lesz, hogy együtt zenélnek
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése