2012. szeptember 8., szombat

Martin Freeman bal kézzel ír

Az angol színész tavaly ilyenkor töltötte be a negyvenet. Felesége színésznő és van két lányuk: Joe és Grace. 
Ötgyermekes család legifjabb tagjaként született Martin John C. Freeman néven 1971. szeptember 8-án. Az apja tengerész volt. Szülei elváltak, és amikor Martin tízéves lett apja elhunyt. Katolikus iskolába járt majd a színészet felé kanyarodott.
A BBC 2001-ben induló „The Office” (A hivatal) című vígjáték sorozatában Tim-et a kereskedelmi vezetőt alakította. S ezáltal harmincévesen ismert lett hazájában. Mi pedig láthattuk egy kisebb szerepben az Igazából szerelem (2003) című filmben. Statisztát játszott, aki a legforróbb jelenetek beállításában dolgozott és közben összejött partnernőjével.
S nemrégen ment az egyik hazai tv-csatornán a Galaxis útikalauz stopposoknak filmadaptációja (2005), melyben ő volt a főszereplő. Mostanában gyakran láthattuk szombat esténként egy tv-sorozatban dr. Watson szerepében Sherlock Holmes oldalán.
S ha valakinek eddig még nem tűnt volna fel személye, ezután csak ismertté válik, hiszen a már beharangozott produkció A Hobbit – A váratlan utazás c. film(ek) főszereplője lesz, Zsákos Bilbó megformálójaként.
Martin Freeman nemcsak balkezes, vegetáriánus is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése