2012. szeptember 2., vasárnap

Jimmy Connors balkezes és 60 éves

Az amerikai teniszező James Scott Connors néven született Illinois államban 1952. szeptember második napján. S ugyanezen állam egyik egyetemének tudósa szerint, aki sajátos algoritmussal elemezte az 1968 óta napjainkig zajló tenisz-mérkőzéseket: „Jimmy Connors minden idők legjobb teniszezője”. Háromévesen anyjától tanulta meg az alapokat, majd első bajnokságát 8 évesen játszotta. 16 évesen, pedig anyja úgy döntött Kaliforniába költöznek, hogy ott igazán jó mesterekre bízza fia fejlesztését. 1968-at írtak ekkor. És hetvenes évek elején már látszott, hogy ebből lesz valami. S aztán felért a csúcsra, és maradt is. Bő három éven át (1974-1977) folyamatosan ő volt a világelső.
Az év végi világranglistán 16 évig szerepelt a Top 10-ben. A teniszben az élmezőny játékosai közül Jimmy Connorsé volt az egyik leghosszabb és legkiegyensúlyozottabb karrier.
Ma is Kaliforniában él feleségével, két gyermekük született. Az egykori világklasszis olykor kommentátorként is figyeli a játékot. És állítólag készül  már az önéletrajza, melyben a nagy időkről, a nagy ellenfelekről és persze a nagy tenisz-románcáról is szó esik majd. A balkezes teniszlegenda mivel bal kézzel ír, bizonyára ballal fogja dedikálni azt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése