2019. október 23., szerda

Martin Luther King III bal kézzel ír

A legendássá vált amerikai emberjogi aktivista Martin Luther King Jr (1929–1968). és Coretta Scott King (1927–2006) második gyermekeként született 1957. október 23-án Alabama állam fővárosában.
Nagyapja Martin Luther King Sr. (1899–1984) aki a Michael születési nevet a reformáció szellemi atyjáéra cserélte és a lelkészi ténykedés mellett polgárjogi tevékenységgel tűnt fel.
Apja, aki az afroamerikai polgárjogi mozgalom egyik vezető személyisége volt és Nobel-békedíjat is kapott, 1968 tavaszán lett egy merénylet áldozata. Édesanyjuk négy gyermekkel maradt özvegyen. Ahogyan szülei, a legifjabb Martin Luther és a testvérei is mindannyian polgárjogi tevékenységet elkötelezettjei lettek. 
Martin Luther King III politológiából szerzett diplomát, bár tevékenységének elismeréseként azóta tiszteletbeli diplomát és több díjat is kapott.
Édesanyja 2006 elején hunyt el. Nővére, Yolanda az azt követő esztendőben. Már közeledve az ötvenedik évéhez feleségül vette a barátnőjét, aki 2008-as májusában egy kislánynak adott életet, aki néhai nagynénje Yolanda nevét viseli.
A ma 62 esztendős Martin Luther King III is a balkezesek táborába tartozik, íráskor is a bal kezébe veszi a tollat, s az ún. tolótartást alkalmazza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése