2019. május 30., csütörtök

Idina Menzel bal kézzel ír

Idina Menzel dedikál
Az amerikai énekes-színésznő 1971-ben ez évnek ezen a napján született New Yorkban és az Idina Kim Mentzel nevet kapta születésekor. Később hagyta el családnevéből a t-betűt. 15 évesen szülei elváltak, és akkoriban már családi rendezvényeken énekelt. Majd színészi tanulmányait követően 1995-ben egy Brodway-produkció szereplői közé válogatták. Ez volt a Rent, amelyből filmes adaptáció is készült 2005-ben Bohém élet címmel, amelyben szintén részt vett, és lett az első jelentősebb filmes szerepe.
A másik híres szerepe Elphaba, amely a Wicked központi figurája, s e musical révén ismertsége és elismertsége is nőtt. Jónéhány díjat (köztük Tony-t) is elnyert, énekesi és dalszerzői munkái is folyamatosak, több albuma is megjelent. Idina Menzel a Jégvarázs filmben Elsa hercegnőnek kölcsönözte a hangját, először 2013-ban, és a folytatásokban is.
A karakteres arcú és hangú énekesnőnek nemcsak pályájában lett fontos a Rent musical Maureen-je, hanem magánéletére is – mondhatni – hatott. Első férjével a Rent színházi produkciójában találkozott, 2003-ban házasodtak, s bár született egy fiúk is, a házasság egy évtizedig tartott. Válását követően összetalálkozott Aaron Lohr színésszel, aki a Rent filmes változatában játszott egy kisebb szerepet. A találkozásból hamarosan összeköltözés lett, 2017 szeptemberétől házaspárként élnek együtt Los Angelesben. Idina Menzel a balkezesek közé tartozik, íráskor is bal kezébe veszi a tollat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése