2019. május 20., hétfő

Ron Reagan is balkezes

A néhai amerikai elnök, Ronald Reagan (1911–2004) gyermekei közül a legifjabb Los Angelesben született 1958. május 20-án és Ronald Prescott Reagan a teljes neve. Beceneve Skipper. Bár híres apját inkább Ronaldként tartják számon, olykor kettőjük megkülönböztetéséhez a Jr. tag is társul Ron Reagan nevéhez. Édesanyja a színészből lett elnök második felesége, Nancy Reagan (1921–2016) még fia születése után is aktív volt, mint színésznő. Ron nővére is a színészet felé terelődött. S maga Ron is szerepelt ugyan néhány filmben, fontosabb róla tudni, hogy tehetséges balett-táncos volt, ám felhagyott ezzel. Rádiós személyiségnek és politikai elemzőnek kategorizálják bemutatásaiban.
Arcvonásaiban inkább édesanyjára hasonlít, beszédképességében és balkezességében inkább apjára. Ron Reagan még kamaszkorában ateista lett, és a vallásszabadság híve. Ám leginkább a buddhizmussal szimpatizál, mely vélhetően néhai feleségének hatása. 1977-ben találkoztak, akkor a fiatalember még nem volt húszéves és 1980-ban nősült szinte titokban, nem sokkal apja elnökké választását követően. Választottja, Doria egy nála több évvel idősebb klinikai pszichológus volt. Seattle-ben éltek, gyermekük nem született és az asszony 2014-ben elhunyt.
Annyit még érdemes tudni róla, hogy politikai nézeteit tekintve liberális, s ezért a demokratákkal szimpatizál. De apjával való kapcsolatát ez nem zavarta meg. Ron egy könyvet is írt az apjáról a születésének 100 évfordulójára.
Ron Reagan balkezes, és íráshoz is a bal kezét használja, az ún. tolótartással ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése