2019. április 25., csütörtök

Götz Anna bal kézzel ír

A magyar színésznő 1963-ban ezen a napon született. Bár édesapja, aki ismert színházi díszlettervező volt – lánya habitusától távolinak vélte ezt a pályát – ezért igyekezett lebeszélni. Ám Anna, aki Audrey Hepburn bűvöletében nőtt fel, és hangszereken is tanult játszani, és 17 évesen jegyszedőként dolgozott főiskolai hallgató lett. 1985-ben végzősként a Nemzeti Színház társulatába kerülhetett.
Az országos ismertséget a Nyolc évszak c. televíziós sorozat hozta meg számára 1987-ben, melynek főszereplője volt.
A Nemzetiben főleg a naiva szerepeket kapta, de zenés darabokban is bizonyíthatott. Első első színházi szerepe az István, a király Rékája volt. A Fehér Anna rockballada címszerepe szerelmet is hozott számára. Annak próbái során találtak egymásra Rubold Ödönnel. Házasságukból ikreik születtek. Götz Anna 32 évesen lett édesanya, s a kisgyermekeit nevelő színésznő 2000-től szabadfoglalkozású vált. Kedvelt szinkronszínész és versmondó. Ha dedikál az is látható, hogy balkezes, hiszen a bal kezébe veszi a tollat.
Az elmúlt években is sokat hallani róla, hiszen 22 esztendő után véget ért első házassága, de újra rátalált a boldogság. Párjával, Böröndi Tamással A kaktusz virága c. darabban kerültek igazán közel egymáshoz. Munkakapcsolatból barátság, a barátságból szerelem lett. 2016 nyarán házasságot kötöttek. Götz Anna a Vidám Színpad társulatában játszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése