2019. április 15., hétfő

Denis Shapovalov is balkezes

A nyúlánk fiatal nemcsak fodrászokat nélkülöző hosszú szőke hajával kelthet figyelmet a teniszpályán. Kanada egyik teniszreménysége ma 20 esztendős, de már egyesben az első 30-ban van a világranglistán (a legjobb helyezése eddig a 23.), s az ATP top 100-as listájának legifjabbja. Magáénak tudhat egy győzelmet már egy igazi klasszis, nevezetesen Nadal ellen.
Oroszos családnevének magyarázata, hogy szülei oroszok. Apja röplabdázott, anyja teniszjátékos volt, és a Szovjetunió felbomlása után Izraelben telepedtek le. Két fiúk is ott született. A kisebbik Denis, még nem volt egy éves, amikor új hazájukba költöztek. Ontario állam egyik települést választották lakhelyüknek, ahol sok zsidó család él. Az édesanyja zsidó, az apja ortodox keresztény, az ifjú teniszcsillagnak pedig a meccsein kereszt lóg a nyakában.
Ötéves volt, amikor edzeni kezdett, anyja volt az első trénere, aki 2012-ben tenisz akadémiát nyitott. S ma is Denis edzői csapatához tartozik, ám a tehetséges balkezes játékosnak 13 éves korától más trénereket is kerestek. 2017-ben kezdte profi pályafutását, s bizonyára még hallhatunk majd a sikereiről.
Fontos tudni róla, hogy íráskor bal kezébe veszi a tollat.
Denis Shapovalov folyékonyan beszél oroszul, izraeli és kanadai állampolgár, Kanada színeiben versenyez és a székhelye a Bahama-szigetek fővárosában van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése