2019. március 17., vasárnap

Billy Corgan bal kézzel ír

Billy Corgan dedikál
William Patrick Corgan, Jr. a hivatalos neve, szülővárosa Chicago, születése napja 1967. március 17. Az amerikai híresség jó magasra nőtt (191 cm) és tar a kobakja, ám balkezessége révén kerül itt szóba. Ugyan ezen tulajdonsága nem nyilvánvaló, amikor gitározik, annál inkább, akkor, amikor tollat vesz a kezébe.
Miután a szülei kisgyermekkorában elváltak, ő az öccsével együtt apjánál nőtt fel. De korántsem volt felhőtlen a gyermekkora. Apja is zenész volt, és a kis Billy-t iskolásként már vonzotta a zenélés, és alig múlt húsz, amikor megalapította alternatív rockbandáját. A The Smashing Pumpkins nevet viselő formáció pár év alatt világhíres lett. Corgan a csapat lelke, frontembere, énekese, gitárosa, zeneszerzője.
2000 vége óta gyakorlatilag nem működött a zenekar. Corgannak kijöttek szólóalbumai és másoknak is írt zenék, és más bandái is lettek. Ám tavaly újra turnéra indult a bő másfél évtizedet kihagyó híres „tökös” zenekarával.
Ami a magánéletét illeti. 1993-ban megnősült majd négy évvel később elváltak. A The Smashing Pumpkins legjobb évei nagyjából Corgan házasságának idejével estek egybe.
Az utóbbi esztendőkben szülővárosában nyitott egy teaházat, népszerűsített a birkózást és belekezdett önéletrajzának írásába. No és családot alapított párjával: 2015-ben fiúk és tavaly egy lányuk született.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése