2019. február 2., szombat

Brent Spiner is balkezes

Brent Spiner
alultartással ír
Az amerikai színész, komikus és énekes ma éppen 70 éves. A texasi Houstonban született Brent Jay Spiner még egyéves sem volt, amikor édesapja elhunyt. Édesanyja újra férjhez ment és a férfi örökbe fogadta őt és bátyját. De ő 26 évesen eredeti családnevét visszakérte, néhány évvel azután hogy színészkedésbe kezdett. Bár egyetemre is járt, mégis a színpad jobban vonzotta. New Yorkban színpadi színészként kezdte. De a 70-es évektől filmekben is találkozhatunk vele.
Elsősorban filmszínészként ismert, sőt a legtöbben egyetlen szerephez kötik nevét. Ugyanis a Star Trek-filmek egyik fő karakterét formálta meg. A Data nevű androidként 1987-ben jelent meg először, majd több szériában is. Később több sci-fiben is szerepet kapott.
Még a régi stílusú dalokból összeállított lemezének címe – a sárga szemével – legendás a szerepére utal. Spiner sem a zenéléssel, sem a színházzal, sem a filmezés nem hagyott fel. Ám egy fontos „szerepre” 53 éves koráig várnia kellett, s ez az apaság. 2002 nyarán született meg a fia.
Hogy mindeddig hány Data-s fotóra dedikált már nem saccolgatjuk, egy bizonyos: bal kézzel tette, mégpedig az ún. alultartás technikájával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése