2019. február 20., szerda

Anthony Head is balkezes

Ma 65 esztendeje, 1954. február 20-án London bohém negyedében született Anthony Stewart Head.  Gyakran találkozhatunk vele szimplán Anthony Head néven. Az apja dokumentumfilm-rendező volt, anyja színésznő. Bátyja, Murray Head, hozzá hasonlóan színész és zenészként ismert.
Anthony érettségijét követően apja cégénél dolgozott, majd színészképzésben vett részt. Pályáját színpadi színészként kezdte, s persze tv-s munkákkal is megtalálták. Filmográfiájában a legkorábbi tétel az 1981-es évből való, s azóta több kisebb nagyobb szerepben láthattuk. Legtöbbet emlegetett munkája a Buffy, a vámpírok réme c. amerikai sorozat. S bár ez nemzetközi ismertséget hozott az angol színésznek, bizony a családjától, gyermeklányaitól távol kellett lennie a forgatások alatt. Hamarosan aztán Angliában kapott egy miniszterelnöki szerepet – bár csak az Angolkák c. sorozat révén, és lehetett Uther Pendragon a Merlin kalandjai c. angol sorozatban.
Lányai már felnőttek, s mindketten – Emily és Daisy is – színésszé lettek.
Anthony Head 28 évesen találkozott élete párjával, aki állatviselkedési tanácsadó, így Anthonyt is körülveszik az állatok. Azt is tudni lehet róla, hogy vegetáriánus. Bár e helyen a legfontosabb tudnivaló róla, hogy balkezes. Íráshoz is a bal kezébe veszi a tollat, és az írottak fölé helyezi a csuklóját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése