2018. május 4., péntek

Jay Aston bal kézzel ír

Az Eurovíziós Dalfesztivál 1981-es győztese, a brit pop-csapat, a Bucks Fizz legfiatalabb tagja. Még nem töltötte be a húszat, amikor megnyerték a nemzetközi versengést, hiszen Jay Hilda Aston 1961. május 4-én született.
Szülei (művésznevükön) Ted és Hilda Durante, akkoriban már párban léptek a közönség elé, együtt komédiáztak, táncos illetve akrobata múltjukkal. Jay-nek van egy bátyja, Lance Aston, aki egy másik formációval az előző évben szerepelt a dalfesztiválon.
A klasszikus énekes, táncos és színészi képzésben részesült Jay bekerült az 1981 márciusában alakuló négyesbe. A két lány két fiú felállású Bucks Fizz a fesztiválsikert követően is népszerű maradt. Jay a csapatban a viseletekhez és a színpadi mozgáshoz is hozzájárult. Ám 1984-es turnéjukon egy közúti baleset megtörte a csapatot és Jay 1985 nyarán (elsőként) kivált az együttesből.
A kilencvenes években újra megmutatta magát a zenei világban amerikai sógornője (Marcy Levy) biztatására. Albumain nemcsak előadóként, hanem dalszerzőként is jelen volt. Közben randizgatott a nálánál 8 évvel fiatalabb gitárossal, akihez 1999 augusztusában férjhez ment. Lányuk 2003-ban született.
Manapság zenei és színpadi képzést tart fiataloknak. De a Bucks Fizz rajongóit újabb verziókban lepik meg az egykori tagok, köztük van Jay Aston is, aki az eredeti felállásban szerepelt.
A balkezesek táborába tartozik és íráskor bal kezébe veszi a tollat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése