2017. szeptember 13., szerda

Peter Cetera is balkezes

A veterán rockzenészek közül Peter Cetera az, akinek ma kijár a Happy Birthday! 1944-ben e napon született Chicagóban, és a Peter Paul Cetera nevet kapta. Apja lengyel felmenőkkel, anyja magyar ősökkel bírt. A már kamaszkorában zenélő Peter Cetera az 1967-ben alakuló Chicago zenekar basszusgitárosa és énekese lett. A fúvósokkal tarkított progresszív zenével induló ám idővel poposabbra váltó rockzenekarnak nemcsak frontembere volt, dalszerzőként sem lehetett rá panasz. Még a Chicago tagjaként jelentette meg első szólóalbumát, aztán 1985-ben kilépett és szólókarrierbe kezdett.
Ekkor már a második házasságában élt, melyből 1983 szeptemberében született egy lánya, aki 1991-ben lett elvált szülők gyermeke. Cetera majd egy évtizedig újra párkapcsolatban élt, amelyből lánya született, aki idén 20 esztendős.
Peter Cetera dedikál
Cetera ugyan pár évet kihagyott, hogy a családi életre fókuszálhasson, de szorgalmas alkotó, sorra jelennek meg albumai, sőt másokkal is együtt zenél, több neves (női) duettpartnere volt. Sokféle stílust kipróbált. Még aktív zenész, meg kell csak nézni a honlapján a koncert naptárát. Több évtizede Idahóban él és rendszeresen sportol.
Ő is azok közé tartozik, akikről gitározás közben nem sejthetjük, hogy balkezes, de ha ír, akkor a bal kezébe veszi a tollat. Ami a technikáját illeti az ún. tolótartással ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése