2016. január 1., péntek

Frank Langella bal kézzel ír


Langella dedikál
1938 első napján született, s mivel apja nevét kapta, Frank A. Langella Jr. lett hivatalosan. Már érettségijét követően érdekelte a színjátszás, így drámát tanult az egyetemen.
A ma 78 éves olasz származású amerikai színész színpadon és filmen is bizonyította milyen sokoldalú. Jónéhány jelölést és díjat is kapott alakításaiért. A legtöbbet a 2008-as Frost/Nixon filmért. Emlékezetes alakítást nyújtott, egy Frank nevű idős férfiként A robot és Frank című filmben (2012) is. 

Frank Langella
könyve hátoldalán
És volt egy film, amelynek személyes életében is jelentősége lett. Ez az 1995-ban készült az Eddie, melynek női főszereplője Whoopi Goldberg volt. A két színész annyira összemelegedett, hogy Langella felbontotta majd húszéves házasságát. Bár ők nem házasodtak össze, de 2001 tavaszáig együtt éltek.
Frank Langella íráshoz a bal kezét használja. Az autogramkérők nemcsak fotót, olykor egy könyvet is elé tesznek. Ugyanis néhány éve megjelentette emlékeit. Dropped Names c. könyvében azokról a hírességekről ír, akiket ismert vagy találkozott velük. Ebben mesél az Anthony Perkins-szel való találkozásáról. Említi, hogy valaki úgy vélte ők külsejükben nagyon is hasonlítanak. Van benne valami, de itt azért éppen Perkins említettük, mert ő szintén balkezes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése