2015. november 1., vasárnap

David Foster is balkezes


David Walter Foster 1949. november elsején született Kanada legnyugatibb tartományának székhelyén, mely Viktória királynőről kapta a nevét. Négyévesen kezdett zongorázni tanulni, és 8 évvel később felsőbb szintű zenei tanulmányokba kezdett. 16 évesen Los Angelesbe költözött és ahol előbb háttérzenész lett, majd saját zenekara is. Közben keresett billentyűs kísérő lett. Zeneszerzői karrierje egy Earth, Wind & Fire dallal vett lendületet 1979-ben, mely az első Grammy-díját is meghozta. A 16. Grammy-díját pedig három évtized múlva 2009-ben vehette át Michael Buble albuma kapcsán, melynek egyik producere volt. A 80-as és a 90-es években, de még a 2000-es évek elején is számtalan slágerhez neki valamilyen módon köze volt. Hogy mely sztárokkal dolgozott? Elég hosszú a lista, de a szintén kanadai Celine Diont említsük meg. Volt közös produkciója, barátjával és egyben kedvenc énekesével Andrea Bocellivel is. 1999-ben egy rajzfilmhez írt betétdala lett nagy sláger, de ő szerezte a Szent Elmo tüze (1985) c. film több dalát is. Volt hát miből meríteni, amikor a „Hitman” muzsikus barátaival koncertezett az utóbbi esztendőkben. Közülük csak néhány szintén balkezest sorolunk: Martina McBride, Ne-Yo, Katherine McPhee, Seal és Natalie Cole
David Foster aki már csillagot kapott a Hollywoodi hírességek sétányán, karitatív ténykedése révén is ismert. Alapítványa gyermekek transzplantációját segíti.
Magánélete számokban: négy feleség, öt saját gyermek és „kapott” is néhányat házasságai révén. David Foster a bal kezével ír, és a bal csuklójára egy D betű van tetoválva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése