2015. október 10., szombat

Murray Walker is balkezes


Graeme Murray Walker néven 1923. október 10-én született Birminghamben és ott nőtt fel. Apja Graham Walker (1896-1962) motorversenyző volt, aki később szakkommentátor lett. Így elmondhatjuk, hogy Murray Walker apja nyomdokain haladt. Ugyan a háborút követően egy ideig reklámmal foglalkozott, de 1949-tól már autósport-versenyeket közvetített rádióban. Majd hosszú évtizedeken keresztül a brit televízióban a Forma-1-es versenyek kommentátora volt. Jellegzetes stílusának és lelkesültségének köszönhetően valóságos legenda lett, a „Forma-1 hangjának” is szokták nevezni őt. Igazi szaktekintély, aki az aranyköpéseiről is ismert.
Már jóval túl a hetvenedik évén, mivel neje nyugodtabb vidéki életre vágyott, Walker Murray úgy döntött 2000 végén visszavonul.

Öt év kihagyás után azonban visszatért. S ha csak alkalmanként is, de újra részese a Forma 1 világának a mosolygós öregúr, aki sok mindenre emlékezhet már. Így nem meglepő, hogy már kiadták az önéletrajzát.
Két évvel ezelőtt több egészségügyi bajjal is meg kellett küzdeni, de meggyógyult és ma már 92. születésnapját ünnepelheti. (Az édesanyja több mint száz évet élt!)
Murray Walker bal kézzel, tolótartással ír, és amikor csak teheti, elfordítja az írófelületet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése