2014. április 23., szerda

Judy Davis bal kézzel ír

Judy Davis baljával,
alultartással ír
Az ausztrál színésznő 1955. április 23-án született Perth-ben. 1977-ben végzett a színiakadémián és két évvel később első filmjével keltett figyelmet (My Brilliant Career).
1984-ben ment férjhez Colin Friels színészhez, és ugyanebben az évben játszotta a David Lean rendezte Út Indiába c. film egyik főszerepét, mely Oscar-díj jelölést is hozott számára. A második Oscar-jelölését a Férjek és feleségek film kapcsán kapta. Ezt az a Woody Allen rendezte, aki szerint Davis „az egyik legizgalmasabb színésznő a világon”, s így nem csoda, hogy más filmjeiben is szerepeltette (Agyament Harry, Celebrity, Rómának szeretettel).
A Szakíts, ha bírsz mozifilm nagyszájú galériás főnöknője szerepében látva kezdtem gyanítani: Judy Davis balkezes lehet. S valóban az! Láthattuk őt az Álomgyári feleség című sorozatban is. És mindenképpen említést érdemel, hogy a szintén balkezes Judy Garlandot formálta meg egy életrajzi tv-filmben.
A színpadi játékról sem mondott le. Ma is Ausztráliában él, egy fia és egy lánya született. A balkezes Judy Davis az ún. alultartással ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése