2013. október 15., kedd

Mesut Özil bal kézzel ír

A török származású német labdarúgó 25 évvel ezelőtt, 1988. október 15-én született. S szülővárosa, Gelsenkirchen, egyik kis klubjában kezdte pályafutását. Amikor már 16 évesen a helyi elsőosztályú Schalke-04 ifjúsági csapatában játszott, apja megjósolta, hogy fia egy napon a Real Madrid játékosa lesz.  Többszörös utánpótlás válogatottként 2009-ben már debütálhatott a német labdarugó válogatottban. S játékával hamarosan kiérdemelte, hogy 2010-es a dél-afrikai VB-re utazó keretbe kerüljön. Ekkor került igazán a figyelem középpontjába, hiszen remek formában játszott. Augusztusban le is igazolta a Real Madrid, azóta ebben a klubban van pályán legtöbbször 10-es mezben.
És a német válogatottban is alapember. Közönségszavazáson a legjobb német labdarúgó lett 2011-ben és 2012-ben is. És még csak 25 éves! Barátságos, kedves fiú, de nem nagyon szereti a felhajtást maga körül. Pedig már ő is példakép. Az övé egyébként Zidane. :”Mint kisfiú mindig is csodáltam a cseleit a tévében és próbáltam utánozni őt a pályán.”
Mesut Özil remek támadó középpályásnak, akinek bal lába az ügyesebb. S ha valaki az írását vizsgálná, annak azt kell tudnia, hogy bal kézzel ír az ún. tolótartással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése