2013. szeptember 18., szerda

Weisz Fanni is balkezes

Weisz Fanni
bal kézzel ír
Ma van a születésnapja a pécsi lánynak, akinek balkezessége valószínűleg kevesebb gondot jelentett, mint az, hogy siketen született. Hatéves korában többórás műtéttel kapott egy implantátumot, amelynek segítségével hallani kezdett. Tízéves koráig egy speciális iskolában tanult. Először szájról olvasott, csak később tanulta meg a jelnyelvet. Ma már hanggal is tud kommunikálni.
Szerencsére hallgatott nagymamája, aki a modellkedésre bíztatta. Első versenyén 15 évesen 2007 őszén indult. Ma már természetes bájával üdítő színfoltja a modellvilágnak. Nemcsak ismert, de kedvelt személyiség is. Ezt jelzi, hogy 18 évesen ő lett a közönségdíjas a szépségkirálynő választáson.
Weisz Fanni, úgy tűnik, a helyén tudja kezelni a népszerűséget, miközben példát mutatva sortársainak, amikor csak teheti, a jelnyelvet is népszerűsíti. A fotómodellként tevékenykedő szépség esélyegyenlőségi aktivista. S ő lett Pécs város arca.
Különböző eseményeken gyakran láthatjuk jelnyelvi tolmácsként is. Ő volt az, aki a Megasztárban jelnyelvvel kísérte Rúzsa Magdi énekét. Saját magát alakította a Jóban rosszban sorozat néhány epizódjában. A Gasztroangyal egyik adásából nemcsak az derült ki, hogy Fanni szereti a finom falatokat, hanem azt is gyanítani kezdtem, hogy balkezes.
S valóban, Fanni bal kézzel ír, azokon a fotókon, melyek Vujity Tvrtko részben Fanniról is szóló könyve a Pokoli történetek – A királynő beszéde  dedikálásán készültek. Érdekességként itt említsük meg, hogy e könyv címe utal A király beszéde c. filmre, mely – a szintén balkezes – VI. György király nehézségeiről és azok leküzdéséről szól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése