2019. szeptember 17., kedd

A suttogó c. film balkezes színészei

Redford és Johansson
Az 1995-ös év egyik sikerkönyvéből az angol Nicholas Evans The Horse Whisperer című regényéből Robert Redford rendezésével készült amerikai film 1998-ban. Az amerikai színész és rendező, aki akkor már elmúlt hatvan, a címszereplő alakította. Ez volt az első filmje, amelyben a rendező és főszereplő is volt. Ez a megkapó romantikus dráma nem sok szereplőt vonultat fel, ám még a főbb szereplők között is akad három olyan színész, akit a híres balkezesek között tarthatunk számon.
A fent már említett Robert Redford az egyikük, akit lasszóval dobni láthatunk bal kézzel ebben.
A történet egyik központi figurája, a felépülőben lévő Grace, akinek lovával és vele magával is foglalkozott a suttogó. A kamaszlányt Scarlett Johansson formálta meg, akinek tiniként ez volt az a filmje, amelyben felfigyelt rá a világ. Nem véletlenül, hiszen a bájos pofi mellé színészi tehetség is társult. A film bemutatása óta eltelt 21 esztendő, s a színésznő ma már a 35 évében jár. Ő is balkezes, és ebben a filmben is láthattuk bal kézzel írni is, de egyéb mozdulatai is árulkodóak voltak.
Ugyancsak írás közben látva, győződhettünk meg arról, hogy Dianne Wiest, aki a Redford megformálta Tom Booker sógornőjét alakította, szintén balkezes. (Lásd az alsó képen)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése