2019. június 27., csütörtök

Matthew Lewis bal kézzel ír

Az angol színész ma harmincéves. A nagyvilág gyermekként ismerte meg, s valószínűleg jó ideig az a figura ugrik be róla mindenkinek, melyet egy évtizeden át alakított a Harry Potter filmekben. 
Matthew David Lewis 1989-ben e napon született. Két fivére van, mindketten a filmes világban ténykednek. Matt ötévesen kapta első szerepét egy filmben, s alig múlt tíz, amikor első ízben Neville Longbottom megformálója lett a Harry Potter és a bölcsek kövében. S még jónéhány moziban szerepelt a regénysorozat feldolgozásaiban. Közben persze felnőtt lett és filmes karaktere is megnősült. Tavaly májusban Matthew Lewis a való életben is házasságra lépett. Partnerével két esztendővel azelőtt egy floridai Harry Potter rendezvényen találkoztak, s a csinos szőke amerikai hölgyben találta meg lelki társát. A lánykérés Párizsban, az esküvő Olaszországban volt.
Matthew Lewis filmográfiájában nem csak a híres fantasy-kaland-filmek listája van ott, játszott még tv-sorozatokban és filmekben (pl. 2016-os Mielőtt megismertelek címűben).
Lelkes szurkolója szülővárosa rögbicsapatának s egyúttal a Leeds Rugby Foundation egyik vezetője.
E fórumon a legfontosabb tudnivaló róla, hogy balkezes. Íráshoz is bal kezébe veszi a tollat, s az ún. tolótartással ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése