2019. január 18., péntek

Angelique Kerber jobb kézzel ír

A német teniszező hároméves korában ismerkedett meg sportjával, és profi pályafutását 15 évesen (2003) kezdte. Volt már világelső, háromszoros Grand Slam bajnok és egy olimpiai ezüstérmet is magáénak tudhat. Mostanság is az első tízben tartják számon a világ legjobbjai között.
A Brémában 1988. január 18-án született Angelique Kerber azonban csak fél szívvel német. Németországban nőtt fel és német színekben versenyez. Anyai ágon német, apja (Slawomir) révén lengyel származású. Angelique Kerber most Lengyelországban, nagyszülei közelében él. Puszczykowo lakói számon tartják, hogy 2012-ben Angelique Kerber teniszező oda költözött. A lengyel városban működő személyéhez köthető teniszcentert a nagyapja vezeti. De fél rokonságán kívül még legjobb barátnője is lengyel. Szülei és nővére a németországi Kielben élnek.
Angelique Kerbert kézhasználat tekintetében is kettősség jellemzi. A teniszütőt jellemzően a bal kezében tartja, tehát balkezes játékosként tartják nyilván. Az autogramját kérők már meggyőződhettek arról, hogy Angelique Kerber íráskor a tollat jobb kezébe fogja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése