2017. január 18., szerda

Cary Grant jobb kézzel írt

Az amerikai színész Angliában született 1904. január 18-án. Archibald Alexander Leach az eredeti neve. Egyedüli gyermek volt, és a gyermekkora nem volt felhőtlen. Kamaszként egy vándorcirkuszhoz csatlakozott, majd Amerikába ment, ahol táncos lett. Egy évtized elteltével, 27 évesen kapott filmszerződést. Ekkor vette fel művésznevét, és ezt követően bő három évtizeden át forgatott. A magas, barna, jóképű és remek mozgású színész neves rendezőkkel és csodás színésznőkkel dolgozott.
Közben 1942-ben megkapta az amerikai állampolgárságot. Öt alkalommal nősült. 62 éves volt, amikor egyetlen gyermeke megszületett. (A lánya Jennifer Grant színész lett.) Ekkoriban vonult vissza a filmezéstől, és inkább az üzleti ügyeivel foglalkozott. Ritkán adott interjút és magánéletét is óvta a sajtótól, ám élete vége felé közönségtalálkozókat tartott. 82 évesen hunyt el.
Cary Grant neve gyakran felbukkan a neves balkezesek listáin, s lehet, hogy nem alaptalanul. Gyakran tett olyan mozdulatokat, melyekből gyanítható, hogy valóban balkezes lehetett. De a fotók tanúsága szerint: Cary Grant jobb kézzel írt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése