2016. november 10., csütörtök

Chris Joannou is balkezes

Az ifjú Chris Joannou
autogramot ad
Az egyik legsikeresebb ausztrál rockegyüttes, a Silverchair basszusgitárosa Chris Joannou. Ugyan a családneve görög, de a szülei macedónok. Ausztráliában született Newcastle külvárosában Christopher John Joannou néven 1979. november 10-én. Két lánytestvére van, egyikük vele egyidős (iker), és még egy nővére van.
Az ausztrál rock trió tagjai már iskolás korukban együtt zenéltek, 1992-ben alakították első bandájukat (12 évesek voltak!), majd néhány év múlva megnyertek egy zenei válogató versenyt, és hamarosan a Sonynál készítették el bemutatkozó albumukat már Silverchair néven. 1995 márciusában jelent meg, és a középiskolás srácok zenekara listavezető lett, sőt az USÁ-ban is bekerült a top 10-be. Lemezek, turnék és persze sikerek kísérték a trió működését hosszú évekig. Az, hogy majdnem két évtizednyi közös zenélés után 2011-től határozatlan ideig szüneteltetik a működésüket, nem csoda.
Egyébként Chris a legszolidabb tagja a csapatnak, ő vágatta le elsőként hosszú haját. S mivel gyakran visel kockás inget és szereti is a természetet, így „favágó” lett ragadványneve. (Mióta szakállas és kicsit testesebb még inkább illik hozzá.)
Chris a Silverchair után sem hagyott fel egészen a zenéléssel, ám mostanság Newcastle-ben családi vállalkozásokban, főleg a vendéglátásban ténykedik. Autókat is szívesen bütyköl. Neves és csinos barátnői is voltak.
Chris Joannouról gitározás közben aligha sejthetjük, hogy balkezes lenne, ám dedikáláskor már ez kitűnik. Bal kézzel ír, tolótartással, ahogyan ezen a felvételen is megfigyelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése