2016. február 16., kedd

Valentino Rossi is balkezes


Valentino Rossi
bal kézzel ír

Valentino Rossi édesapja is eredményes motorversenyző volt, de fia tette igazán híressé nevüket. 1979. február 16-án született Urbino városában, de hamarosan átköltözött a család Tavulliába, mely manapság a Rossi iránti rajongás központja.
Valentino Rossi tizenévesen kezdett mini-motorral versenyezni. A 125 cm3-es motorosok versenyében 1996-ban mutatkozott be, és már abban az évben futamgyőzelmet aratott, sőt a 46-os rajtszámú versenyző olyannyira uralta a szezonban mezőnyt, hogy megszerezte az első világbajnoki címét. 22 éves kora óta pedig már királykategóriában ő van az élen. A huszadik szezonját kezdte meg idén a MotoGP-ben. Már most valóságos legenda a motorversenyzésben. A „Doktor” visszavonulását 2016 végére tervezi, de ez még változhat. A ma 37 éves bajnok, már 26 évesen életrajzi könyvet jelentetett meg Mi lett volna, ha meg sem próbálom? címmel (magyarul is megjelent). 

Bravúros versenyző, aki személyisége által is népszerű. Ha valaki netán az írásából következtetne jellemére, érdemes tudnia, hogy Valentino Rossi bal kézzel ír, mégpedig az ún. tolótartással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése