2015. december 25., péntek

Bridgit Mendler aláírásáról


A balkezes Bridgit Mendler aláírása a nevéből egyértelműen csak egyetlen betűt jelenít meg, és az a keresztnevének kezdőbetűje. Nézzük, hogyan fejezi ki önmagát csupán ez által. A B betű megformálása lendületes, és e mozdulat eredményeként inkább széles, mint magas betűje. Összességében életteli és örömteli hatást kelt. Elgondolkodtató azonban, hogy a betű magasságához képest a törzsvonala miért ilyen rövid. Ez a vonal gyakran közelebb van horizontálisan a betű középrészéhez, mint a bal széléhez. Azaz a B-betű karakterét adó összekapcsolt félkörívek visszafelé, hátrafelé lényegesen túlnyúlnak. Ezt utóbbi jellemzője életkori sajátosságnak is betudható, jelezve szívesen maradna még a felnőttség és gyerekség határán.
Bridgit a B betű végvonalába kunkorítja még nevének „többi részét”. Amivel akár azt is sugallhatja, hogy más is van ám bennem, mint amit mutatnom kell nektek. Ez még rajzolatában is mintha valaminek a csírája lenne!

Az aláírás része a betűkön kívül egy rajzolt szívecske is. Egyetlen gyors mozdulattal hozza létre, és belső részét tagolja is. Hogy egy szív miért éppen alulra kerül, nos annak a grafológus is jelentőséget tulajdonítana. Olyan személynél, aki balkezesként alultartással ír, nem lehet ugyanúgy értelmezni ezt, mint mások esetében. Azt a természetes igényt, hogy a frissen leírt elemekre nem „teszi” rá a kezét, nos ezt, figyelembe kell venni, akkor amikor, feltesszük a kérdést, miért is van alul az a szív?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése