2013. március 16., szombat

Victor Garber bal kézzel ír

A kanadai színész és énekes 1949. március 16-án született. Édesanyja színésznő volt. Victor Joseph Garber tinédzserként már színészkedett, és ekkor derült ki róla az, hogy cukorbeteg. Majd egy népi zenét játszó zenekar tagja volt. A magas fiú első kiemelkedő sikere az 1973-mas Godspell című filmben Jézus megformálójaként volt. A 80-as évek végén egy életrajzi filmben eljátszotta Liberace szerepét.
S szerepelt olyan mozikban, amelyekre mi is emlékezhetünk: a Doktor Szöszi, az Elvált nők klubja, no meg a Titanic. Két televíziós munkáját is érdemes megemlíteni. A Judy Garland: én és az árnyékaim c. filmben a Luft-ot játszotta, az Alias című sorozatban Jack Bristow, a főhős apja volt. Ez utóbbi forgatása alatt annyira jóban lettek Jennifer Garnerrel, hogy a színésznő lányának ő lett a keresztapja.
Magánéletéről keveset lehetett tudni, ám amit mindenki sejtett róla, azt tavaly hivatalosan is bevállalta: párja egy férfi. Már több mint egy évtizede együtt élnek New York melegek által kedvelt városrészében.
Victor Garbert láttuk lövöldözni és írni is bal kézzel filmekben. Nem véletlenül, hiszen a balkezesek táborába tartozik, és azon belül is azok közé, akik bal kézzel írnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése