2013. február 19., kedd

Seal betöltötte az ötvenet

Seal bal kézzel ír
1963. február 19-én Londonban született Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel névvel, nigériai és brazil ősökkel. Építészetet tanult, majd klubokban és pubokban énekelt. Ezután jó néhány évet töltött Ázsiában, majd 1990-ben hazatért Londonba. Ekkor robbant be a zenei köztudatba a Killer c. dallal. Akkor még raszta frizurával. A 192 magas Sealt ma már tar fejéről éppúgy megismerik, mint fátyolosan bársonyos hangjáról és zenéjének stílusáról. No meg az arcán lévő hegek is hozzátartoznak, melyek az alattomos lupus nevezetű betegség következményei.
1991-ben adta ki első lemezét, s máris sláger lett a Crazy. Az elmúlt évtizedekben nagy slágerek és szakmai díjak jelzik sikereit. Hazánkban már több ízben koncertezett. Seal a gitárt is fordítva tartja, és ha autogramot ad a tollat bal kezében veszi.
Jó ideig Seal fényét emelte topmodell felesége, Heidi Klum is. 2005 tavaszán házasodtak össze, Seal örökbe fogadta Heidi szőke kislányát és még három közös gyermekük született. A pár állítólag minden évben megújította házassági fogadalmát, ám a hetedik évben, 2012-ben elváltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése