2013. február 4., hétfő

40 éves a balkezes Oscar de la Hoya

Oscar de la Hoya
bal kézzel ír
1973. február 4-én Los Angelesben született. Nagyapja és apja is bokszoló volt, s bár neki kisfiúként egyáltalán nem tetszett ez a sport, de egyre sikeresebb lett ebben. Amatőr-versenyzőként is kiemelkedett társai közül, és 1992-ben olimpiai bajnok és ünnepelt sztár lett. A balhorga miatt már „Hooker” néven is emlegették, ám aranyérmes ifjúként a „Golden Boy” nevet illesztették hozzá. Még az olimpia évében profi lett, s pályafutása során hat súlycsoportban is világbajnoki címet és nem kevés pénzt szerzett. Igen népszerű sportoló volt, a nők körében is.
Oscar de la Hoya természetes balkezes, bár bokszolóként az alapállását gyakran váltogatta. Hírlik még róla, hogy amikor a ringben a bemutatáskor felfelé nézett, édesanyjához imádkozott, aki még azelőtt elhunyt, hogy fia olimpiai bajnok lett. A sportág történetének legszínesebb egyénisége 2009-ben fejezte be profi karrierjét, de a szorító világának közelében maradt üzletemberként.
Az énekléssel is megpróbálkozott, nem is sikertelenül. Ráadásul ennek kapcsán ismerte meg feleségét a Puerto Ricó-i énekesnőt. 2001-ben titokban házasodtak össze, 2005-ben decemberében egy fiúk, majd napra pontosan két évvel később lányuk született. (Oscarnak van még egy lánya, aki 1999-ben született egy korábbi kapcsolatából.)
Néhány éve életének árnyoldalairól is vallott: mélypontjairól, függőségeivel való küzdelmeiről, no meg arról, hogy férjnek sem volt példamutató. De a felesége a kitart mellette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése