2012. november 21., szerda

Goldie Hawn bal kézzel ír

Mai születésnaposunk Goldie Jean Hawn néven Washingtonban született. Háromévesen kezdett balettozni, a színészi karrierje pedig 11 évesen kezdődött. A hatvanas évek közepén tűnt fel televíziós komédiákban, majd 1968-ban kapta első filmszerepét. A következő évben pedig a Kaktusz virágának mellékszereplőjeként Oscar-díjat kapott.
Elsősorban komikaként ismerjük, és számtalan mókás filmben láthattuk. 2002-ben, az Örök lányok c. film után abbahagyta a filmezést. Megjelent egy önéletrajzi ihletésű könyve Lótusz nő a mocsárban címmel.
Az első házasságát egy rendezővel kötötte, a hetedik évben elváltak. A második férje egy komikus volt, alig pár év alatt két gyermekük született. A lánya, Kate Hudson is nagyon formázza a mamát, szintén színésznő és balkezes is. Még egy fia született a harmadik kapcsolatából, melyet Kurt Russell-lel kötött. S ez már majdnem két évtizede tart. Bár olvasni ezt-azt a kapcsolat megingásáról.
Goldie Hawn már többszörös nagymama. És állítólag megint könyvet ír, és az sem kizárt, hogy visszatér a filmezéshez, pontosabban a képernyőre, hiszen egy televíziós sorozathoz szerződött. Nemcsak a híres balkezesek, hanem a neves buddhisták listáján ott találjuk a nevét. No meg azok között is, akiknek magyar kötődése is van, hiszen az anyukája Laura, magyar emigráns.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése