2012. november 29., csütörtök

A balkezes Andrew McCarthy 50 éves

Andrew McCarthy
új könyvét dedikálja
Andrew Thomas McCarthy néven született 1962. november 29-én. New Jersey-ben nőtt fel négygyermekes családban. Majd amikor New Yorkban járt egyetemre, egyre többször színészkedett. Húszévesen kapta első filmszerepét (Én és a te anyád) és beindult a karrierje. A nyolcvanas évek „kölyök” csillaga volt számos filmben, melyek közül a kritika a Less Than Zero c. krimit tartja pályája csúcsának. Amiből illik rá emlékeznünk: a St. Elmo tüze című film Kevinje volt.
Folyamatosan filmezik. Néhány éve egy televíziós sorozatban láthattuk viszont már érett férfiként: ő volt James, a gazdag agglegény a Rúzs és New York címen futó „csajos” filmben.
Magánemberként sem kapkodta el a házasságkötést. 1999-ben csaknem húsz évvel első találkozásuk után vette feleségül ifjúkori szerelmét. Egy fiúk született, ám már elváltak. Következő párjával egy hatéves kislány szülei.
A színész Andrew McCarthy-tól nemcsak fotókra kérnek aláírást, hanem egyre gyakrabban könyvekre is, hiszen az utóbbi esztendőkben úti-beszámolók írásával foglalkozik. Nem is akárhogyan, hiszen komoly díjakat nyert írásaival. Szeptemberben jelent meg legújabb könyve „The Longest Way Home” címmel. Andrew McCarthy bal kézzel ír, és imád billiárdozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése