2018. január 22., hétfő

Balthazar Getty is balkezes

Az amerikai színész és zenész 1975. január 22-én született Los Angelesben. Fiatalkorában elrabolt apja még csak 18 éves volt, amikor ő született, s aki azon túl, hogy vagyonos család sarja, német, angol és ír felmenőkkel bírt. Balthazar anyja német fotográfus. Vélhetően ezért beszél a fia tökéletesen németül. Anna Getty a nővére (féltestvére) filmes világban ténykedik.
Paul Balthazar Getty gyerekkorában ritkán mosolygott és a homlokán volt egy folt, ezért a családtagok kis Buddhaként emlegették. Egy angliai elit iskolában tanult. Bár már nem az első filmes munkája volt, de ismertté a Legyek ura című film kapcsán lett, amikor még csak 14 éves volt. 16 évesen már együtt élt egy nála idősebb színésznővel.
25 évesen egy divattervezőt vett el, 2000 májusában nősült és az év júliusában fiúk született. Utána érkezett még három kislány. A házaspár negyedik gyermeke 2007-ben született. Ezt követően Getty kitérőt tett a házasságból, de később visszatalált a családjához.
Korábban modellként neves cégek foglalkoztatták. S persze színészi munkákat is kapott. Sokan az Alias (2001-2006) és a Testvérek (2006-2011) c. sorozatból ismerhetik. 2005 óta egy Ringside elnevezésű indie-rock banda tagja.
Balthazar Getty is balkezes, íráskor a bal kezébe veszi a tollat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése