2017. június 16., péntek

Daniel Brühl is balkezes

1978. június 16-án Barcelonában született az anyai ágon spanyol származású német színész, akinek teljes neve Daniel César Martín Brühl González Domingo. Születését követően a család Kölnbe költözött, ott nőtt fel két testvérével együtt. A családban több nyelvet is használtak, ennek is köszönhető, hogy öt nyelven (német, spanyol, angol, francia, portugál) is beszél.
A zene és a színjátszás is vonzotta, de már érettségije előtt döntött: színész lesz. 2003-ban nemzetközi figyelmet kapott a Good Bye, Lenin! c. film főszereplőjeként. Az európai filmkészítők mellett Hollywood is felfigyelt rá (A Bourne-ultimátum, Becstelen brigantyk, Hajsza a győzelemért). Ez utóbbiban Niki Laudát formálta meg, aki nagyon elégedett volt a színész alakításával.
Brühl még Európában, Berlinben él. Egy helyi, spanyol ételeket kínáló étteremben is van érdekeltsége, és spanyol ételeket bemutató könyvnek is társszerzője.
S mivel 2009-ben úgy döntött a filmkészítésben egyéb téren is aktív lesz, egy produkciós cégben is közösködik. Könyvet is írt már, 2013-ban Egy nap Barcelonában című könyve látott napvilágot német és spanyol nyelven is.
Párjával több éve együtt vannak, és hogy teljes legyen a boldogságuk, 2016 őszén egy kisfiúk született.
Daniel Brühl balkezes. Néhány filmjében is látható ez, és a való életben is a bal kezét használja íráskor. Tolótartással ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése