2017. május 29., hétfő

Noel Gallagher kézjegyeiről

A ma éppen ötvenéves brit muzsikust korábban már bemutattuk, ez alkalomból néhány aláírását vesszük szemügyre.
Csak indokolt tollfelemeléseket látunk benne, így kézjegye kötöttnek tekinthető. Az aláírás fonalas jellege miatt igazából nem olvasható, bár néhány betűjét meg tudjuk feleltetni valamely alakzatának. Annak ellenére, hogy a Noel csupán négybetűs a családneve pedig dupla ennyi, a két név széltében közel annyi teret foglal el. Van ebben az aláírásban némi lazaság.

A nagy kezdőbetűi (N, G) azonosíthatóak. A Noel-ben teljesen „eltűnik” az e és olykor az o is. Viszont az l annál inkább teret kap.
Balkezesek kézírásában gyakori, hogy az utolsóként leírt betű valamiképpen rendhagyó. Az ő esetében is hamar megakad a szemünk a keresztnév utolsó betűjén, pontosabban alakzatán, amely l betű lenne, csakhogy szinte semmi másból nem áll, mint egy jókorára kerekedett hurokból.
Családnevének betűi valamivel formáltabbak. Az is érdekes, hogy ebben milyen jól formáltnak tűnik az éppúgy mint a keresztnevében utolsó előtti e betű, ami meglehet hogy valójában a h betűje, csak e-nek tűnik. Az l-ek ívét is sejthetjük. De a leginkább a G-g formát tudjuk azonosítani, amihez az is hozzájárul, hogy ezek alsó hurkából megmarad valami.
Róla az aláírása alapján dióhéjban ennyit: Noel Gallagher nem könnyen kiismerhető és ellentmondásokkal tarkított ugyanakkor színes személyiség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése