2017. május 13., szombat

Károly Fülöp balkezes

Károly Fülöp
tolótartással ír
1979. május 13-án született XVI. Károly Gusztáv és Szilvia királyné második gyermekeként. Születésekor, mint az első fiú-utód ő lett a trónörökös, ám egy éves sem volt, amikor egy új törvény értelmében, már csak a második lett a trón várományosai sorában, azóta hivatalos neve Ő királyi fensége Károly Fülöp Edmund Bertil svéd királyi herceg, Värmland hercege. Hároméves volt, amikor húga született.
A svéd királyi pár három gyermeke közül az egyetlen fiú. Balkezes, bal kézzel is ír az ún. tolótartással. Gyermekkorában diszlexiával küzdött, és ez még gondot jelent számára. A rajzolás viszont jól mehet neki, hiszen tervező grafikai képzést is választott, és neves rokona Sigvard Bernadotte (1907–2002) nyomdokain haladva már maga is tervezett használati tárgyakat.
Tanult mezőgazdaságtant és – ahogyan illik – katona is volt. Több sportágat kipróbált, még az autóversenyzésbe is belevetette magát. (S e téren is akad családi példakép.)
Az eléggé helyes és sportos herceg párkeresése lezárult. Némi ellenérzés ugyan volt választottja kapcsán, hiszen korábban pincérnőként dolgozó modell lett élete párja. 2015 nyarán egybekeltek és 2016 áprilisában született meg első gyermekük, Sándor svéd királyi herceg. A második gyermek érkezése még ez évben várható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése