2014. június 12., csütörtök

George H. W. Bush 90 éves lett

George Bush
bal kézzel ír
George Herbert Walker Bush néven Massachusetts államban született 1924. június 12-én. A haditengerészethez 18 évesen lépett  be, és a második világháborúban a legfiatalabb haditengerészeti pilótaként vett részt. A háborút követően a Yale-on folytatta tanulmányait és megnősült, idővel beszállt a texasi olajüzletbe.
Politikai pályáját a hatvanas években kezdte, majd volt ENSZ-nagykövet és a CIA vezetője is. A republikánusok soraiból két választási periódusban Ronald Reagen alelnöke volt, majd az Amerikai Egyesült Államok 41 elnökének választották. 1989-1993 között töltötte be ezt a tisztséget.
Bush az ő first lady-jével, Barbarával még kamaszként találkozott, s egy életen át társak maradtak. Hat gyermekük született, közülük 5 megérte a felnőttkort. Több unokájuk és dédunokájuk van. Bush legidősebb fia is feliratkozhatott az USA elnökeinek sorába. Ám míg nevüket összekeverhetik, egy bizonyos a balkezes amerikai elnökök között csak az idősebb Bush kaphat helyet. Bush az ún. tolótartással ír.
Már visszavonultan él, ritkán mutatkozik nyilvánosság előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése