2014. január 24., péntek

Tippi Hedren kézírásáról

Tippi Hedren dedikációja
Igazán jellegzetes Tippi Hedren kézírása, melynek láttán bárkiben felmerülhet, hogy „valami nem stimmel”. Netán az írója balkezes lehet?
Főleg az aláírásában lévő elhajló alsó szárak jelezhetik, hogy nem áll neki kézre, azaz nem kényelmes számára a választott írásmód. (Pedig írás közben még az írófelületet is általában megdönti!) Tippi Hedren aláírásának érdekessége még, hogy a két névelemet miként teszi egységgé T-betűjének elhúzott „kalapjával”.
Itt bemutatott dedikációjában egyszerű rajzokat is felfedezhetünk a betűk mellett. Például szívecskéket a szövegben (harmadik sor közepén és az ötödik sor végén); no és az aláírásában is ott vannak a tőle megszokott jelzésszerű madarak: egy a név fölött, másik kettő pedig az alsó részén röpköd.
Tetszetősségre törekvő, de jól olvasható írása inkább kötetlen. Nemcsak hosszú végvonalakat láthatunk benne, hanem szépen megtelt hurkokat is. Ez a szárhangsúlyos írás ösztönösséget sugall, és azt is, hogy hatással szeretne lenni másokra. S ez igazán nem meglepő, ha valaki színész!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése