2012. március 25., vasárnap

Sarah Jessica Parker bal kézzel ír, ahogyan Carrie Bradshaw is…

Az 1965. március 25-én született Sarah Jessica Parker már kislányként énekelt és balettozott, és gyerekszínészként is dolgozott. 1974-ben kezdte karrierjét a TV-ben, és 82-ben szerepelt először mozifilmben. Első jelentős szerepét csak 91-ben kapta egy romantikus vígjátékban. Ám a hírnevet az HBO sorozata hozta meg számára. 1997 végén kapta meg a Szex és New York első epizódjainak forgatókönyvét. Carrie Bradshaw, a szingli újságírónő szerepét ölthette magára, éppen akkor, amikor a való életben férjezett lett. Az első évad már hihetetlen siker lett, s a hatodik szériával a sorozat 2004-ben ért véget. SJP már a harmadik évadtól producerként is beszállt a munkába, s bizony sokat profitált az ismertségből. Nemcsak szakmai díjakat kapott, hanem divatcégek arca lett és több parfümöt is piacra dobott. S azon kívül, hogy a sorozat folytatásaként két mozifilm is készült, más filmekben is szerepekhez jutott.
Bár Sarah Jessica Parker híresebb lett, mint a férje, azért van kapcsolatukban néhány érdekesség. A színésznőt bátyja mutatta be Matthew Brodericknek, akivel 1997 tavaszán kötöttek házasságot, s a ceremóniát Matthew nővére celebrálta. Tehát mindkettőjük családjának része van abban, hogy a több közös vonással rendelkező két színész egy pár legyen. Ugyanis azon kívül, hogy mindketten balkezesek és a Kos-jegyében születtek, zsidó vér csörgedezik ereikben és alacsony termetűek is.
2002-ben született fiúk egyre inkább Sarah-ra hasonlít. Ikerlányaik, akik lassacskán 3 évesen lesznek, inkább apukájukra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése