2012. február 11., szombat

Balkezes párok filmekben

A közelgő Valentin napra hangolódjunk szerelmes filmekkel. Persze ne feledkezzünk meg a balkezesekről sem!

Nicole Kidmann és Will Ferrell
a Földreszállt boszorkányban
Már szóba került Hugh Jackman bemutatásakor, hogy az Ausztrália című romantikus filmben (2008) partnere a szintén balkezes Nicole Kidman volt. Persze Kidmannek voltak más balkezes filmbéli párjai is: például a Földreszállt boszorkány (2005) című filmben Will Ferrell vagy a Stepfordi feleségekben (2004) Matthew Broderick.
De az akciófilmekben is fontos a szerelmi szál. Így Bruce Willis mellé is kerültek balkezes partnernők. Az Árral szemben (1993) lecsúszóban lévő zsaruja a munkában új társat kap, akit Sarah Jessica Parker alakít, s persze, hogy összejönnek. Az Ötödik elemben (1997) sem hiányzik a nagyjelenet, ahol végre csak kimondja Korben Dallas (B. Willis) Leeloo-nak (Milla Jovovich alakította), hogy szereti! S persze a színészek mindketten balkezesek.
Kevesebb feszültség, több poénnal és persze a szerelem! A csaj nem jár egyedül (1999) c. filmben a menő Zacket Freddie Prinze Jr. játszotta. Az esetlen vagy kétbalkezes lányt Laney-t pedig Rachael Leigh Cook. És igen mindketten balkezesek a való életben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése