2020. január 15., szerda

Kosztasz Szlukasz bal kézzel ír

Nem igazán sztáralkat, mégis az európai kosárlabda egyik aktív kiválósága. A görögök profi kosárlabdajátékosa, Kosztasz Szlukasz 190 cm magas és balkezes. Ma éppen harminc esztendős. Konstantinos Sloukas (görögül: Κωνσταντίνος Σλούκας) Thesszaloniki városában jött világra. Ott nőtt fel, és sportpályafutását is szülővárosában kezdte. A görög kosárlabdaligában szereplését 18 esztendősen már egy fővárosi csapatnál az Olimpiakosz Pireusznál kezdte. Ugyan egy szezonra „hazatért” (az Aris játékosa volt), aztán újabb három évet írt alá Hellász élvonalbeli csapatánál. Slukasz 2011-ben a Görög Kosárlabda Liga legjobb fiatal játékosa címet is elnyerte, persze a felnőttek között is bizonyíthatott. Hamarosan nemcsak a junior mezőnyből kezdett kinőni, hanem a görög bajnokságból is. Négy esztendeje a török szuperliga egyik csapatához igazolt, s jelenleg is a Fenerbahce Beko játékosa. Természetesen a görög nemzeti válogatottnak is oszlopos tagja.
Kosztasz Szlukasz rutinos játékos, akire nemcsak hátvédként, de támadóként is lehet számítani. Pontszerzőként is jó híre van, így aztán nem csoda, hogy görög klubcsapat is próbálja hazacsábítani. De marad még, hiszen úgy érzi jó helyen van az isztambuli egyesületnél.
Tavaly nyáron szomorú apropója volt hazalátogatásának, ugyanis az édesapja elhunyt. Az Euroliga legjobbjai közé került Kosztasz Szlukasz húga három évvel fiatalabb nála, és bátyját követve a kosárlabdát választotta sportjának, bár olyan ívű pályafutást, mint a fivére nem tudhat magáénak. Meglehet, hogy Szlukasz technikáját inkább a kosárlabdával a kezében érdemes meglesni, de ejtsünk szót az írástechnikájáról is. Balkezesként ugyanis az ún. tolótartást alkalmazva ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése