2019. július 16., kedd

Nikosz Pappasz is balkezes

Görögországban a digitális, távközlési és médiaügyek minisztere Nikosz Pappasz (Νίκος Παππάς) volt ezidáig. (Pártja választási kudarcát követően éppen egy hete véget ért hivatali ideje.)
1976. július 16-án született Athénban, s a hellén főváros közeli településen (Kaisariani) nőtt fel.
Az apja Szteliosz Pappasz, akit máris említenünk illene, hiszen aktívan politizál baloldali elkötelezettséggel. Nikosz Pappasz is bekapcsolódott a baloldali ifjúsági mozgalomba, még nem volt húszesztendős, amikor ennek révén barátságba került Aléxisz Cíprásszal.
Nikosz Pappasz skóciai egyetemen tanult, majd ott maradt még és közgazdász végzettséggel gazdaságpolitikát oktatott és kutatott is. Bő egy évtized után 2008-ban tért vissza szülőhazájába, Aléxisz Cíprásznak, Görögország előző miniszterelnökének, hívására és a Sziriza (Radikális Baloldal Koalíciója) irodavezetője lett. 2015-elejétől a kormányzatban ténykedett, 2016 végéig államtitkári feladatokat látott el, majd miniszter lett.
S ugyan megesik, hogy Cíprasz jobb kezének titulálja a sajtó, tudni lehet azt, hogy Nikosz Pappasz balkezes. Íráshoz is bal kezébe veszi a tollát.
Magánéletéről keveset lehet tudni. Feleségével, Elenával és két gyermekével Athén Thiseio negyedében él.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése