2018. július 20., péntek

Muse Watson is balkezes

Az amerikai színpadi és filmszínész ma 70 éves. 1948. július 20-án született Lousiana állam Alexandria nevű városában. Eredeti neve: Robert Gravel. Négyen voltak testvérek. Ő visszahúzódó gyerek volt, s amikor tizenhárom éves lett, kiderült, hogy diszlexiás. A szereptanuláshoz egyéni módszere van.
Muse Watson színházban kezdte a színészi pályafutását, s már elmúlt negyven éves, amikor az első filmszerepét megkapta. Addig csak háttérmunkásként, szállítóként, berendezések kölcsönzőjeként volt részese a filmkészítésnek.
Foglalkoztatott karakterszínész. 185 cm magas és férfias jelenség. Szívesen halászott, vadászott, lovagolt is. Így aztán, amikor s Szóbeszéd c. filmben 1995-ben a lovasoktatót alakította, valójában ő ülte meg a lovat.
Két televíziós sorozatból bizonyára többen is emlékeznek rá. Az egyik a Szökés, melynek első évadában ő volt Charles Westmoreland megformálója. A másik az NCIS, amelyben Mike Franks alakítója volt.
1997 őszén házasodott. Egy lányuk született, akiről azt lehet tudni, hogy autista. Így Watson személyes érintettségével aktívan támogatja az autistákat segítő szervezeteket.
Muse Watson bal kézzel ír, az ún. tolótartással, és gyakran látni, hogy elforgatja az írófelületet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése