2013. december 18., szerda

Brad Pitt ötvenéves lett

Brad Pitt jobb kézzel ír
A világ legvonzóbb férfijai között számon tartott amerikai színész 1963. december 18-án született William Bradley Pitt néven. Születése után a család Springfieldbe költözött, ott nőtt fel két testvérével együtt. Diákként szerette a sportot, és musicalekben is szerepelt. Újságírást tanult ám  még mielőtt diplomát kapott volna abból, inkább a színészetre váltott. A 91-es Thelma és Louise című filmmel lett igazán ismert. S bárki tucatnyi filmet sorolhat fel, amelyekből emlékezhet rá.
Három ízben jelölték az Oscar-díjra, 1995-ös alakításáért a 12 majomban, 2008-as pedig a Benjamin Button különös élete című és a 2011-es a Pénzcsinálók filmszerepeiért.

Viszont van Oscar-díj a családban, hiszen párjának, Angelina Jolie-nak van aranyszobrocskája. Az ő szerelmük is egy filmhez köthető a Mr. és Mrs. forgatásán habarodtak egymásba, így Pitt elvált feleségétől. Mondhatnánk: JA-t lecserélte AJ-re. De úgy tűnik megtalálta, amire vágyott, hiszen már nyolc éve együtt vannak, és szépen gyarapodik a családjuk. Néhány éve hazánkban forgattak zombis filmjükhöz, s akkor a hazai autogramvadászok is meggyőződhettek arról, hogy Brad Pitt, bár gyakran feltűnik a híres balkezesek listáin, valójában jobb kézzel ír. Angelia Jolie viszont tényleg bal kézzel ír. Forgatott már hazánkban korábban is, 2000-ben a szintén balkezesnek tartott Robert Redforddal. A színészet mellett egyre többször tűnik fel neve producerként is. Brad Pitt szereti a kutyákat, hobbija az építészet, a természetjárás és a fotózás.

1 megjegyzés:

  1. Tudtátok, hogy gyorsétteremben is dolgozott?
    https://munkahet.hu/hirek/magazin/sztarok-akik-gyorsettermekben-kezdtek-palyafutasukat

    VálaszTörlés