2013. augusztus 20., kedd

Robert Plant jobb kézzel ír

Robert Plant
jobb kézzel ír
65 évvel ezelőtt Robert Anthony Plant néven született az angol énekes, aki a Led Zeppelin frontembereként lett ismert, bár szövegíróként is jelentős szerepet vállalt a zenekarban. Jellegzetes hangja és stílusa alapján több szakmai lista szerint övé a legjobb hang a rock történetében. Robert Plant neve gyakran olvasható a balkezesek listáin is. S ennek jogossága bizonyos gesztusai alapján nem zárható ki, ám ami itt számít: jobb kézzel ír.
Robertnek szülei polgári életet szántak, de ő hamar a zenélés felé fordult. 1968-ban lett a Led Zeppelin tagja, ez évben nősült és megszületett első gyermeke is. Úgy látszik a magánéleti és szakmai fordulatok összekapcsolódnak életében. A Led Zeppelin gyakorlatilag dobosuk 1980-as halálával megszűnt. Plant 1982-ben mutatta be első szólólemezét, mely a listák élére került. A következő évben elvált. Sorra jöttek az újabb albumai változó sikerrel, de mindig figyelemre méltó zenei törekvésekkel. Plant még aktívan zenél, továbbra is szeretne részese lenni különböző izgalmas zenei projekteknek. Első ízben 1993-ban hallhatták őt rajongói hazánkban, azóta is fellépett nálunk.
Családi élete érdekes. Fiatalon nősült, s a gyerek is hamar jött. Egyetlen lánya, aki örökölte a szöszi fürtöket is tőle, Carmen. Apja egyik turnézenészéhez ment feleségül, hastáncol és tanítja is. Elsőszülött fia gyerekkorában meghalt. A házasságából ezután született még egy fia 1979-ben. Logan Plant modellkedett, majd ő is énekes lett. 1983-ban Plant és felesége elváltak. Nyolc évvel később ismét fia született, akinek anyukája a volt feleségének a húga, azaz Plant ex-sógornője. Már a legkisebb fia is felnőtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése