2013. május 21., kedd

Lisa Edelstein bal kézzel ír

Az amerikai színésznő legtöbbünk számára dr. Lisa Cuddy-ként ismerős, ezt a karaktert formálta meg a népszerű Dr. House sorozatban. Ebben is láthattuk bal kézzel írni. Születésnapját ma ünnepli, hogy éppen hányadikat, azt ő biztosan tudja. A hatvanas évek második felében született, harmadik és legkisebb gyerkőcnek a családba. Apja gyermekorvos volt. Lisa New Jersey-ben nőtt fel, és amint 18 lett New Yorkba ment, hogy színészetet tanuljon. Egy musicalt is írt huszonévesen "Positive Me" címmel. A 90-es évek elejétől egyre másra tűnt fel olyan filmekben és TV-sorozatokban, melyek vagy nem jutottak el hozzánk, vagy nem őrá emlékszünk azokból. Egyiket azért megemlíteném, A Lesz ez még így se (1997) film elején, amikor a törzsvendég (Jack Nicholson) nehezményezi, hogy „zsidók ülnek az asztalomnál” ő alakítja a zsidó lányt. Éppen randija van, és partnere is ismerős lehet. Ez a színész alakította a híres kórházsorozatban egyik kollégáját, Taub-ot.
A vegetáriánus színésznő rendszeresen jógázik. A húsmentes étkezés népszerűsítéséért 2010-ben még egy aktfotót is bevállalt. A filmes szerepeken kívül számos rajzolt figurához adta a hangját. Talán a hazai mozikba is eljut az afilm, melynek főszerepében láthatjuk Lisa Edelsteint 2013-ban, s melynek címe She Loves Me Not.
Los Angelesben kutyáival és cicájával él. Szeret festeni és zenélni is. A balkezes írástechnikák közül az ún. alultartást alkalmazza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése